Hírek

Átadták a 2018. évi Moson Vármegye Iparosa Díjakat

2019.03.22.

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület 2019. február 16-án a Kühne Étteremben a népes közönség előtt ezúttal is komoly szakmai sikereket elért iparost, szakembert és szolgáltató vállalkozásokat köszönthetett. A tavalyi évtől kezdődően a piramis alakú kovácsoltvas golyókból álló díjat egy modernebb, a kimagasló tevékenységet jobban hangsúlyozó formai megjelenítés váltotta fel. A kovácstűzben edzett új iparos díjat Peres Zoltán lakatosmester készítette...

 Átadták a Moson Vármegye Iparosa Díjakat

 

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület 2019. február 16-án a Kühne Étteremben a népes közönség előtt ezúttal is komoly szakmai sikereket elért iparost, szakembert és szolgáltató vállalkozásokat köszönthetett.

 

A tavalyi évtől kezdődően a piramis alakú kovácsoltvas golyókból álló díjat egy modernebb, a kimagasló tevékenységet jobban hangsúlyozó formai megjelenítés váltotta fel. A kovácstűzben edzett új iparos díjat Peres Zoltán lakatosmester készítette.

  • A Magyar Iparosság Szolgálatáért díjat Nagy Béla villanyszerelő mester nyerte el 2018-ban.
  • A Moson Vármegye Oktatásáért-Szakképzéséért 2018-as díjazottja Varga Ferenc, a Hunyadi Mátyás Szakgimnázium és Szakiskola gépészmérnök tanára.
  • Az Év iparosa 2018 díj kitüntetettje Andrássy Dénes villamosmérnök, Hegyeshalomból.
  • Az Év Szakembere 2018 díjat Tóth FerencKábelbarát Mérnökiroda Kft. érdemelte ki, Mosonszolnokról.
  • Az Év Szolgáltatója 2018 díj kategória díjazottja az Óvár Építőipari Kft. lett Mosonmagyaróvárról.

A díjazottak tevékenységükkel kiérdemelték ezt az elismerést és környezetük is büszke lehet, hogy ilyen sikeres és eredményes vállalkozások működnek lakóhelyükön. Mindenkori cél, hogy a díjazott iparosok, szakemberek, szolgáltatók sikerén felbuzdulva, évről évre egyre többen mérettessék meg magukat a Moson Vármegye Iparosa Díjon.

 

A díjazottak rövid bemutatása

 

Nagy Béla villanyszerelő mester Mosonmagyaróvár elismert iparosa, a ma is fiatalos és a mesterségét aktívan gyakorló, 79 éves mester. Villanyszerelői vizsgáját 1957-ben szerezte, ezt követően a MOTIM-ban helyezkedett el. 1968-ban elektrikusi vizsgát tett. 1977-ben munka mellett váltotta ki a kisipari engedélyt, 1978-ban mestervizsgát tett, majd 1980-ban villamosipari technikus képzettségre tett szert. 2000-ben a MOTIM-nál eltöltött 43 év után a „Nehézipar Kiváló Dolgozója” miniszteri dicsérettel vonult nyugdíjba. 2011-től az EON regisztrált villanyszerelője, 2018-ban pedig egy mosonmagyaróvári ipari parkban működő irodaépület és csarnok teljes körű villamos szerelését készítette el. 40 éve aktív tagja az Ipartestületnek, 20 éve a Mosonmagyaróvári Kertbarát Kör tagja, melynek az utóbbi 10 évében a vezetőség-ben is részt vesz.

Varga Ferenc a Hunyadi Mátyás Szakgimnázium és Szakiskola gépészmérnök tanára. Varga Ferenc a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után az iparban dolgozott gépészmérnökként, többnyire vezető beosztásban. Három diplomával rendelke-zik: gépészmérnök, mérnöktanár, szakvizsgázott pedagógus. 1993-ban kezdett dolgozni a Hunyadi Mátyás Szakmunkásképző Iskolában. Kezdetben gépész műszaki tanárként, aztán munkaközösség-vezető, majd gyakorlati oktatásvezető és egyben szakmai igazgatóhelyettes lett. 2015-ben vonult nyugdíjba. Igazgatóhelyettesként az elméleti oktatás és gyakorlati képzés összehangolása, a munkaerő piaci igények felmérése  és  az iskolafejlesztési  feladatok tartoztak munkakörébe.  A környéken elsőként megszervezte az iskolarendszeren kívüli felnőttképzést. Több eredményes pályázat fűződik a nevéhez. Komoly szerepe volt az iskola gyakorlati képzőhelyeinek kiépítésében, valamint az iskolai tanműhelyek (szépségipar, építészet, faipar) kialakításában. A Hunyadi-iskola jelenlegi arculatának, a korszerű szakképzés feltételeinek kialakításában, az új épületszárnyak legkorszerűbb berendezésekkel való ellátásában szakmai igazgatóhelyettesként meghatározó feladata volt. Munkája eredménye, hogy a Hunyadi méltán mondható a régió egyik legjobban felszerelt és legkorszerűbb szakképző intézményének. Gyakorlati oktatásvezetőként szoros munka- és baráti kapcsolatot ápolt a környék iparosaival. Szerepel az országos szakmai vizsgaelnök névjegyzékben, a kamara szakértői és érettségi vizsgaelnöki névjegyzékben.

Andrássy Dénes Hegyeshalomból. A díjazott 1989-ben érettségizett a Budapesti Mechwart András Szakközépiskola és Technikumban. Ezután sikeresen felvételizett a Győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola (A jelenlegi Széchenyi István Egyetem.) villamosmérnöki karára. 1991-ben egy jó munkalehetőséget ragadott meg, s végül 1999-ben vette át villamosmérnöki diplomáját. 1993-ban indította el saját vállalkozását. 2004 óta főállású vállalkozó. Jelenleg 7 embert foglalkoztat. Kezdetben főleg családi házak épületvillamossági szerelését végezte. 2008-tól ipari és ön-kormányzati épületek, társasházak villanyszerelését is vállalja. 2012 óta Ausztriában is dolgozik. Tavalyi munkái egyharmadát a szomszédos országból kapta. 2008 óta az E-ON minősített regisztrált szerelője. 2015 óta pedig vizsgázott felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr. 2007 óta rendszeresen fogad technikus tanulókat a győri Pattantyús Ábrahám Géza középiskolából.

Tóth Ferenc önállóságra vágyó fiatal, a MÁV-nál dolgozó biztosító berendezési műszerészként 1991-ben másodállású egyéni vállalkozóként indította el a cégét. Ez mára 13 alkalmazottal, jó néhány alvállalkozóval és jelentős technológiai eszközparkkal működő, 100 millió forintot meghaladó árbevételű vállalkozássá nőtte ki magát. Első munkái antennaszerelések, televízió- és rádiójavítások voltak. Ő építhette ki a jánossomorjai művelődési ház hangosítását. Időközben elvégezte a Budapesti Mű-szaki Egyetemen a távközlési és automatizálási üzemmérnök szakot. A főiskola elvégzését követően a HEKA Zrt. kereskedelmi igazgatója lett. 1997-ben újra önálló-sodott. Részt vett a távközlési hálózatok kiépítésében Győrtől Zalaegerszegig. Miután testvére, Tóth Róbert is csatlakozott a vállalkozáshoz, átvették a Mosonszolnok Kábeltévé Kft. üzemeltetését. 2013-ban már két gyakornokot foglalkoztattak, uniós támogatásból. Cégük 2016-ban és 2017-ben is megkapta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától a „Kamara által ajánlott vállalkozás” címet.

Az Óvár Építőipari Kft. Mosonmagyaróvár és körzetének legnagyobb építőipari vállalata, fő tevékenységi köre épületek építése, felújítása fővállalkozási, illetve generálkivitelezési formában. Harminchárom alkalmazottja van. A GYÁÉV Óvár Épí-tőipari Kft. 1990-ben alakult a Győr Megyei Állami Építőipari Vállalat helyi építésvezetőségéből. Rendszeresen támogatnak helyi egyesületeket, alapítványokat és ren-dezvényeket. 2017-ben a helyi civil szektor támogatásáért Mosonmagyaróvári Mecénás Díjat adományoztak a cég részére.

 


Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmakA Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...


Felhívás

2019.07.15.

Kedves Iparosok! A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a következő felhívással, kéréssel fordul hozzátok!


 Ezúton is tisztelettel meghívjuk Önt, Önöket a felújított Iparos Székház ünnepélyes átadására...


Tájékoztatás

2019.05.22.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület irodája 2019.05.23. és 2019. 05.29. között zárva tart.


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


2019. március 16-án (szombaton) megkezdődött az Iparos Székház felújítás következő munkafolyamatának előkészítése az épület körüli állványzat megépítésével...


  A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület 2019. április 05-én 17.00 órakor tartja éves rendes közgyűlését.


  Az SZJA 1%-ának kérése, jótékonysági céllal a "Segédlevél Közhasznú Alapítvány" javára...


TÁJÉKOZTATÁS

2019.02.11.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületének központi ügyintézési helye és címe 2019. januártól megváltozott.