Hírek

Iparos kerámia táblák avatása 2020.09.18

2020.09.23.

 2020.09.18-án sor került Moson Vármegye Iparosa Díj díjazottjainak kiválóságát jelképező iparos kerámia táblák felavatására. Ez évben az Év Iparosa 2019 díj kitüntetettje Györfi Zoltán kőműves mester (Júlia-Trans 2000 Bt.) lett Levélről, az Év Szakembere 2019 címet a mosonmagyaróvári Fűzfa Ildikó a Fűzfa és Társa Kft-től érdemelte ki. Az Év Szolgáltatója 2019 kategória díjazottja a Winkler Transport Kft. lett Jánossomorjáról...

 Iparos kerámia táblák avatása

 

2020.09.18-án sor került Moson Vármegye Iparosa Díj díjazottjainak kiválóságát jelképező iparos kerámia táblák felavatására. Ez évben az Év Iparosa 2019 díj kitüntetettje Györfi Zoltán kőműves mester (Júlia-Trans 2000 Bt.) lett Levélről, az Év Szakembere 2019 címet a mosonmagyaróvári Fűzfa Ildikó a Fűzfa és Társa Kft-től érdemelte ki. Az Év Szolgáltatója 2019 kategória díjazottja a Winkler Transport Kft. lett Jánossomorjáról

 

JÚLIA-TRANS 2000 BT. Az Év Iparosa

  

119771294_751386382090130_7206535491222909178_n.jpg

Győrfi Zoltán és felesége 1996-ban költözött három gyermekével a Levél Expó területére, a Hajdú- Bihar megyei Komádi községből. Vállalkozásukat, családi vállalkozásként  a  régió munkakövetelmények hatására, Levélen 2000. november 20-án alapították meg. Az ügyvezetői feladatokat kezdetektől Győrfi Zoltánné látja el.

 

Fő tevékenységük a belföldi árufuvarozás, melyet folyamatosan bővítettek. Így gépi földmunka mellett, kereskedelem /vegyesbolt üzemeltetés /, a Hegyeshalmi 2 Kavicsbánya bányafelügyeletét, bányamesteri és üzemvezetői funkcióban is vállalják. Továbbiakban a mosonszolnoki bányát bérelték ki, ahol víz alatti kavicskotrást, kavics kiemelést végeztek, végeznek most is.

 

Győrfi Zoltán alap szakmájából kifolyólag, ami a kőműves szakma, építőipari tevékenységgel is foglalkoznak, ami tartalmazza régi épületek bontását, alapásást, tereprendezést, térkövezést, új épület generál kivitelezését.

 

Az autó és gépparkjukat folyamatosan bővítik, illetve a követelményeknek megfelelően újítják. Cégben jelenleg heten dolgoznak, időközben a gyermekeik, Zoltán és Péter is részt vesz a vállalkozás munkáiban, gépkocsivezető és gépkezelő munkakörben.

 

Az első években a fuvarozás dominált, kavics, homok, földszállítás volt a leggyakoribb tevékenységük. Jelentős változás történt cégünk életében 2014-ben.  A környezetvédelemben történt szigorítások hatására csatlakoztak az INERT hulladék kezelés rendszeréhez. Nagy gondot fordítanak a lakóhelyükhöz tartozó közösség támogatására.

  

Húsz éves tevékenységük folyamán mindig a fejlődés útját követék, úgy képzettségben, mint a munkaeszközök területén. Munkáikra mindig garanciát vállaltak, törekedtek a minőségi munkára és kivitelezésre.

 

  

A Fűzfa Kft. Az Év Szakembere

 

119711554_384668692698434_435824527660231714_n.jpgA Fűzfa Kft.-t 2003-ban alapították családi vállalkozásként a tulajdonosok szakmai tapasztalataira alapozva. A családtagokkal működtetett vállalkozás kezdetben kovácsoltvas munkák kivitelezésével foglalkozott, valamint ezek alapanyagainak, elemeinek, vasárujának kereskedelmével. A cég életében rövid idő alatt olyan fejlettségre tettek szert, hogy ki kellett lépni a családi ház keretei közül.

 

2010-ben döntöttek egy új telephely kialakításáról, melyhez helyet a MoWinParkban találtak. 2012-től költöztek be, ekkor választották a hagyomány - minőség – innováció jelmondatot. Munkájuk során legfontosabb a minőség az egyedi tervezéssel kezdődik és a pontos, precíz gyártással, majd szakértői, gondos telepítéssel végződik, amelyet évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereik végeznek.

 

 

 

 

 

 

Akár kovácsoltvas, akár alumínium, vagy rozsdamentes acél: mindig egyedileg, méretre készített, fejlett technológiával támogatott termékeket biztosítanak megrendelőiknek, amelyet évtizedeken keresztül minden nap újra és újra használhat, élvezhet.

2012-től kezdődően újabb pályázatokon vettek sikeresen részt, ezek kapacitásbővítő pályázatok eszköz-, gépbeszerzések voltak. Így gyakorlatilag bevezették az alumínium termékek, a rozsdamentes termékek gyártását, ezt elsősorban az Ausztria felé megnyíló piacuk igénye indokolta.

 

Folyamatosan és rendszeresen vesznek részt kiállításokon is. 2018-ban pályáztak a Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott programra. A program a kamara által ajánlott vállalkozás minősítő védjegy elnyerése, ezt 2018-ban és 2019-ben is elnyerték, mely alapján jogosultak ennek a védjegynek a használatára.

 

 

 Winkler László, Winkler Transport Kft. Az Év Szolgáltatója

 

119786176_1237973183224218_8870748672878228620_n.jpg

Winkler László 1959. január 18-án született Csornán, kőműves édesapja és gyári munkás édesanyja második gyermekeként, születése óta Jánossomorján él. 1984-ben vette meg az első ZUK márkájú teherautóját, és a gyári munkát feladva kezdett el főállásban fuvarozni. Eleinte tüzelőanyagot, építőanyagot, disznókat és műszaki iparcikkeket szállított Jánossomorján és környékén.

 

 1992-ben két barátjával megalakították az első kft-t. A piaci fejlődésnek köszönhetően további teherautókkal és alkalmazottakkal gyarapodott a cég. 2000-ben feleségével közösen megalapította a Winkler Transport Kft-t, ami azóta is folyamatosan fejlődve közúti árufuvarozással és raktározással foglalkozik.

 

Családi háza udvarából induló cégével 2012-ben elnyert egy európai uniós telephely fejlesztési pályázatot, ami által egy modern telephelyet építhetett fel Jánossomorja ipari részén. Mára 40 járműből álló flottával és 40 alkalmazottal (főként Jánossomorjáról, Mosonmagyaróvárról és Bősárkányból) dolgoznak együtt.

 

Két gyermeke született. Fiát a fuvarozó cég vezetésének második generációs átvételére neveli és készíti, lányát pedig orvosként sikeresen a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba való elhelyezkedésre ösztönzi.

  

Családján és vállalkozásán kívül nagyon fontos szerepet tölt be életében a környezetében élő emberekért való szociális szerepvállalás. 1998 óta tagja Jánossomorja képviselő-testületének, amelyen belül több bizottságban tölt be posztot és elnökséget, többek között a szociális, gazdasági és sport bizottságokban. Több mint 20 éve tagja és immáron elnöke a Jánossomorjai Sportegyesület Teke Szakosztályának, 2006 óta elnöke a Jánossomorjai Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Tagja a Győri Ipartestületnek, azon belül pedig vezetőségi tagja az Árufuvarozó Szakosztálynak.

 

 


Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület vezetősége meghívja

Önt és Kedves Családtagjait, Barátait - Kedves Ismerőseit,
az Iparos Székház udvarán megszervezésre kerülő
- a Segédlevél Közhasznú Alapítvány javára szervezett -
ADVENTI JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNYEIRE 2021. december 03. és december 23. között.

  A „Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület”, valamint

a „Segédlevél Közhasznú Alapítvány” értesíti Önt és

Kedves Családját, Baráti Társaságát- ismerőseit, hogy

2022. február 19 – én, 18.00 órától

Mosonmagyaróváron, a „Part Rendezvényházban”

(Mosonmagyaróvár, Lajtaszer 33.) rendezi,

a nagy hagyományokkal bíró

farsangi „IPAROS BÁL” – ját.


A hagyományokhoz híven a Moson Vármegye Díj alapítói szeretnék a 2021. év legméltóbbjait díjazni.

A Moson vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát...


 Használt kőfaragó gépek, eszközök eladók!


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tisztelettel meghívja Önt, a 2021 november 06-án (szombaton) rendezendő kirándulásra, Győrbe - belvárosi sétára és bortúrára a Pannonhalmi Borvidékre...


Ötvenen nyújtották karjukat 2021 augusztus 27-én, az Országos  Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében az iparosszékházban rendezett véradáson...


A GINOP-5.1.9 Fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon projektben összesen 958 vállalkozás kezdte meg működését 2021 év elején a felkészítő programnak köszönhetően...


Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Székházában lehetőség van Pintér Éva mosoni festőművész zsűrizett alkotásainak kedvezményes áron történő megvásárlására ..
Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphat azon önfoglalkoztató... A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel közösen, együtt szervezte meg az idei első véradást Mosonmagyaróváron az Iparos Székházban, 2021. május 28-án. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület nevében, ezúttal is köszönetünket fejezzük ki azért az önzetlen és áldozatkész támogatásért, miszerint az ipartestületünk által szervezett újabb véradáson, a Tisztelt Véradók karjukat nyújtották az országos vérkészlet gyarapításáért...


 Ne feledkezzünk el az SZJA bevallás során rendelkezni a civil szervezetek részére felajánlható 1%-ról!


A tegnapi napon (2020. december 18. péntek 15.00) a Karolina Kórház udvarán átadásra került az a nagy értékű, modern, mobil egészségügyi berendezés, amelyet jószándékú magánemberek és iparosok, vállalkozók adományaiból vásárolt meg a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület.


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szűk körben megtartotta az idei utolsó vezetőségi ülését. A Szigetköz TV-nek Winkler Károly elnök nyilatkozott.


A hagyományokhoz híven, a Moson Vármegye Iparosa Díj alapítói szeretnék a 2020. év legméltóbbjait díjazni.

A Moson vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és a szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát...


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és a Segédlevél Közhasznú Alapítvány újra gyűjtést szervez, ezúttal a mosonmagyaróvári Karolina Kórház részére.

A koronavírus járvány miatt sürgősen szükségessé vált egy nagy értékű egészségügyi vizsgálati tesztelő, mobil műszer beszerzése a koronavírusos betegek állapotának felmérésére és nyomon követésére.

 


 Az adományként felajánlott összeget a Segédlevél Közhasznú Alapítvány bankszámlájára átutalással kérjük teljesíteni az alábbi számlaszámra: 58600252-11196400.

A közleményben kérjük az alábbi megjegyzés feltüntetését: COVID műszer.

Az adományról kérésre adományozási igazolást állítunk ki, amely alapján az adományozó a 2020. évi adóalap terhére kedvezményt vehet igénybe.


ASZTALOS IPARI GÉPEK ELADÓK, MOSONMAGYARÓVÁRON... Mosonmagyaróvár belvárosában forgalmas helyen, 32,- m2 alapterületű irodahelyiség, akár üzletnek is, kiadó...


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, Mosonmagyaróvár Szent Imre utca 3. szám alatti ingatlanán, lakás céljára 51,- m2 épületrész külön bejárattal, nagy parkolóval kiadó...


Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke által kezdeményezett, 2020. június 09-én tartott válságkezelő rendezvény célja az volt, hogy miként hatott a COVID-19 világjárvány, szűkebb hazánk Mosonmagyaróvár és környéke gazdaságára-vállalkozásaira...

A projekt fő célja, hogy a konzorciumi partnerek együttműködésével felmérje három területen a digitalizálással járó ismeretek jelenlegi szintjét az épületgépészet területén, ezeket regionális és nemzetközi fórumokon is megvitassa és tananyagokat fejlesszen a célcsoport képzésére, majd pilot projekt keretében képzéseket valósítson meg és az egész folyamatról, eredményekről összefoglaló tanulmányt készítsen a kormányzat számára...


Köszönő levél

2020.06.04.

Ezúton szeretném megköszönni az Országos Vérellátó Szolgálat nevében a 2020. 05. 29. napján megrendezett véradásért tett erőfeszítéseiket, segítőkészségüket és elhivatottságukat!


Vízvezeték-szerelő nagyapja az építésnél, édesapja a tavalyi felújításnál segített társadalmi munkában, ezen a hosszú hétvégén pedig a festő-restaurátor unoka, Fodor Edina és párja, Karácsony Zsolt javították, retusálták felajánlásként a mosonmagyaróvári iparos székházban a rekonstrukció során talált szekkót, mely hirdeti: „Isten áldja a tisztes ipart”...


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagja, Pap István felajánlotta, hogy üzlettársával és munkatársaival közösen kifestik a Karolina Kórház auláját. Egy közelmúltban megtartott elnökségi ülésen Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke megkérdezte a vállalkozókat, hogy mivel tudnának segítséget nyújtani a kórháznak...

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...


  Az SZJA 1%-ának kérése, jótékonysági céllal a "Segédlevél Közhasznú Alapítvány" javára...