Hírek

Moson Vármegye Iparosa Díj 2021

2022.02.23.

A 2021 év Moson Vármegye Iparosa Díjakat a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparos bálján adták át.

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Duna Takarék Bank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Médiaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait...

Moson Vármegye Iparosa Díj 2021. Elismerések a minőségi munkáért

 

A 2021 év Moson Vármegye Iparosa Díjakat a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparos bálján adták át. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Duna Takarék Bank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Médiaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait.

 

A formailag megújult díj, igazi mestermunka mint ahogy a díjazottak is sok-sok év produktív kimagasló munkájuknak köszönhetik elismerésüket.

 

A népes közönség ezúttal is a sok-sok év munkájának elismeréseként, komoly szakmai sikereket elért iparost, szakembert és szolgáltató vállalkozásokat köszönthetett.

A múlt évtől kezdődően a piramis alakú kovácsoltvas golyókból álló díjat egy modernebb a kimagasló tevékenységet jobban hangsúlyozó formai megjelenítés váltotta fel.

A kovács tűzben edzett új Iparos díjat Peres Zoltán lakatosmester készítette. 
Az év Iparosa, Szakembere és Szolgáltatója kategóriákon túl átadták a Moson Vármegye oktatásáért-szakképzéséért elismerést is. Az alapítók ezzel az döntésükkel az elméleti és gyakorlati oktatással kiemelten foglalkozó szakemberekre szeretné irányítani a figyelmet.

 

  • A Moson Vármegye oktatásáért - szakképzéséért elismerést Horváth Géza a GYŐRI SZC Hunyadi Mátyás Technikum szakmai igazgatóhelyettesének ítélték oda a díj alapítói.
  • Az Év Iparosa 2021 díj kitüntetettje Blümel Ottó villanyszerelő mester lett Levélről, és Szabó Zoltán autószerelő Püskiről.
  • Az Év Szakembere 2021 címet Dubnicz Pál a Dubnicz Autószerelő Kft.től érdemelte ki, Mosonmagyaróvárról.
  • Az Év Szolgáltatója 2021 kategória díjazottja a Triberg General Kft. lett Mosonmagyaróvárról.


A díjazottak tevékenységükkel kiérdemelték ezt az elismerést és környezetük is büszke lehet, hogy ilyen sikeres és eredményes vállalkozások működnek lakóhelyükön. Mindenkori cél, hogy a díjazott iparosok, szakemberek, szolgáltatók sikerén felbuzdulva évről évre egyre többen mérettessék meg magukat a Moson Vármegye Iparosa Díjon.

 

Átadták  a Moson Vármegye Iparosa Díjakat. A képen a díjazottak


Átadták  a Moson Vármegye Iparosa Díjakat. A képen a díjazottak


Az Év Iparosa 2021

Blümel Ottó, villanyszerelő mester (Szer-Co Bt.), Levél

Villanyszerelőként végzett, 1980-ban 23 évesen mestervizsgát, 1988-ban érettségit tett Blümel Ottó, aki kezdetben főállásban a MOFÉM-gyárban, másodállásban villanyszerelő mesterként dolgozott. A rendszerváltás évében alapította társával a Szer-Co Bt.-t Mosonmagyaróváron, majd 2014-ben a cég és ügyvezetője is Levélre költözött. 

Jó szakmai alapokat szerzett a Mofém-nél az öreg szakiktól mint pályakezdő fiatal, így később az önálló villanyszerelés nem jelentett problémát - emlékszik vissza a kezdetekre. A cégalapítást követően kezdetben főképpen villamos áruk forgalmazásával és rendezvények szervezésével foglalkoztak, ahol Blümel Ottó, mint ügyvezető, és mint villanyszerelő dolgozik azóta is. Belekóstoltak a vendéglátásba is, két évig üzemeltették a Szumma büfét a Mofém-telepen, majd egyre inkább a villanyszerelés felé fordultak és lakatos munkákat is vállaltak. Ipari villanyszerelésre orientálódtak, családi házakat is szereltek, E-ON regisztrációval mérőhelyek kialakítását is végzik. Blümel Ottó az évek során többek között biztonságtechnikai, villám-, tűz- és érintésvédelmi szakvizsgát is szerzett, a mára öt szakemberrel működő társaság villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatokkal, lakatos munkával és vákuum technológiával is foglalkozik. 2015-ben a Levéli Horgász Egyesület elnökének választották, tisztségét társadalmi funkcióban látja el. Harminckét éve kisiparosként sokat, sokfélét és sokfelé dolgozik a szakmájában, ahol tapasztalata szerint egyre nagyobb a szakemberhiány. Bár 2022-ben eléri a nyugdíjkorhatárt, de „tenne még le az asztalra”, ahogy egészsége engedi, folytatná tovább a villanyszerelő mesterségét.

 

Szabó Zoltán autószerelő Püski

Apáról fiúra száll a szaktudás és az egyre növekvő autószerelő műhely a püski Szabó családnál, ahol az édesapát, a 31 éve a szakmában lévő Szabó Zoltánt jelölték most az Év Iparosa díjra.

Nem túlzás azt mondani, hogy az anyatejjel szívta magába az autószerelő szakmát Szabó Zoltán, aki saját bevallás szerint gyerekkora óta rajong a motorokért, autókért. Már mosonmagyaróvári tanulmányai mellett dolgozott édesapja mellett a szerelőműhelyben, aztán 19 évesen vásárolt egy Lada Nívát, és autómentőzni is kezdett a rendőrség szerződött tagjaként. 1995-ben épült fel saját műhelye négy beállással, rá két évre pedig megszerezték a műszaki vizsga engedélyt is. Az évek során folyamatosan fejlesztették a műhelyt, és több munkatársat is felvettek, akik közé 2010-ben nagyobbik fia is csatlakozott. 2016-ban alakultak Szabó Autószerviz Kft.-vé, három éve pedig tovább bővítettek, így egyszerre már nyolc járművel tudnak foglalkozni. Évente közel 1200 gépkocsit javítanak, köztük veterán- és olyan luxusautókat, mint a Rolls-Royce vagy a Ferrari, nem csoda hát, ha vannak ügyfeleik Budapesttől Pécsen át Sopronig.

Szabó Zoltán azt mondja, két lánya, három fia, és két unokája van, akik közül, ha csak egy autószerelő is lesz, már biztosított a szakma és a vállalkozás továbbvitele. Szerinte az ő életében még nem jön el az az idő, amikor mindenki elektromos autóval jár majd, de ha így is lesz, akkor sem aggódik, mert azokon is kell féket, kormányt és még sok minden mást is javítani.

 

 

Az Év Szakembere 2021

Dubnicz Pál, Dubnicz Szerviz Kft., Mosonmagyaróvár

Dubnicz Pál autószerelőként 1994-ben a dízeljavításra specializálódva alapított egyéni vállalkozást. A családi ház garázsából indult cég az alkalmazottak számának növekedésével 2007 óta a Lajta-Hanság Zrt.-nél bérel két műhelyt, ahol magas színvonalú általános szervizeléssel, adagoló-, illetve injektorjavítással foglalkoznak.

Szervizük 2017-ben csatlakozott a Bosch és az Autonet cég „kistestvéréhez”, az országosan elismert AutoCrew hálózathoz, majd 2018-ban megalakult a Dubnicz Szerviz Kft., ahol a minőségre továbbra is nagy hangsúly fektetnek, alkalmazottaik szakmai továbbképzéseken vesznek részt, gépeiket folyamatosan hitelesíttetik. Specialitásuk a diagnosztika, fő tevékenységük a dízelmotorok üzemanyagellátó-rendszerének hibafeltárása és szakszerű javítása. Dubnicz Pál a benzinbefecskendező rendszervizsgáló gép megvásárlásával a benzinjavításba is belevágott. A cégvezető szívesen áll jó ügyek mellé, a helyi mentőautókat több éven át ingyen javította, ezért is kapta a Mentőszolgálat elismerését. A pandémia kezdetén, 2020 tavaszán adományozásra három ózongenerátoros fertőtlenítőt vásárolt.

Dubnicz Pál személyiségének egyik fő mozgatórugója a fejlődés. Több mint 25 éves szakmai múlttal rendelkezik. Felismerte, hogy a jó szakemberekből álló összetartó csapat, az ügyfeleket fogadó pozitív légkör és az emberekkel való bánásmód egyaránt nagyon lényeges, hiszen az autójavítás bizalmi kérdés. Vezetői személyisége, szaktudása, korrekt, versenytársait tisztelő magatartása és a tanulóképzésben betöltött szerepe követendő példaként szolgálhat a jövő generációjának is.

 

Az Év Szolgáltatója 2021

Triberg General Kft. Mosonmagyaróvár

A Triberg General Kft. 1995-ben alakult családi vállalkozás. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően tevékenységeik köre is egyre bővült, ma már négy fő területen - fuvarozás, útépítés, bányászati tevékenység és gépi földmunka végzésében - állnak szolgáltatásaikkal egymástól függetlenül is az ügyfelek rendelkezésére.

A cégben jelenleg 35 munkatárs dolgozik, tehergépjármű vezetők, gépkezelők, irányító-vezető, illetve irodai munkatársak. Négy különböző nyersanyaggal rendelkező bányát üzemeltetnek, 21 billencs szerelvénnyel, 8 nagy méretű munkagéppel, több kisméretű géppel és kiszolgáló központtal. Saját erőforrásokkal naponta több ezer tonna nyersanyagot tudnak kitermelni, feldolgozó üzemekbe vagy építési helyszínre eljuttatni, ahol ezt a mennyiséget a munka jellegétől függően be is tudják építeni. Munkatársaik elhivatott szakmaisággal végzik a munkájukat és képviselik a céget, van, aki a kezdetektől, de többen már öt-tíz éve együtt dolgoznak.

Céljuk az ügyfeleik növekvő igényének kielégítése, amelyhez folyamatosan frissítik eszközállományukat, szükség szerint integrálják az új technológiákat, tehergépjárműveik mindegyike, munkagépiek jó része a legutolsó emissziós normáknak felel meg. Nyitottak az új tevékenységek, új partnerek, új lehetőségek felé. Bergovics Balázs ügyvezető büszkeséggel említi a munkatársi csapatot, az ügyfeleik megelégedettségére elvégzett munkákat, így lakóparkok, parkolók, utak, üzemanyagtöltő állomások, autómosók, bevásárlóközpontok, üzemek, gyárépületek földmunkáit, útépítési munkáit, az éves szinten elvégzett több ezer fuvart, amellyel több százezer tonna nyersanyagot juttatnak el megrendelőiknek.

 

Forrás: LajtaPress


Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak

Véradás

2024.04.16.
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Segédlevél Közhasznú Alapítvány, az Országos Vérellátó Szolgálat, ésa Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Vármegyei Szervezete rendezésében, „RETRO VÉRADÁS” 2024. május 29. (szerda) 14.00 és 18.00 óra között a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Székházában, Mosonmagyaróvár Szent Imre utca 3.

 

 

 


Kedves Iparos Társaink! Ezennel értesítjük Önöket, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, valamint a Segédlevél Közhasznú Alapítvány 2024. május 24-én (péntek), 16.00 órai kezdettel tartja, rendes éves közgyűlését, amelyre tisztelettel meghívjuk...


Winkler Károly,  Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke, a mai napon, elismerésül a több évtizedes szakmai és érdekképviseleti tevékenységéért, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegye gazdasági és társadalmi életében játszott jelentős szerepéért, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

 
 

A mai napon Domonkos Sándor nyugalmazott kőművesmester, a Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület  tagja, a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetésben részesült.
 
 
 

A 2023-as esztendő Moson Vármegye Iparosa Díjait a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparosok és Vállalkozók Bálján adták át szombaton. Mosonmagyaróvár. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Dunabank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Mediaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait...A Moson Vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát.

 

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében, 2023 november 11-én, az iparos hagyományoknak megfelelően megrendezett – kirándulás és bortúra alkalmával ismételten meglátogattuk a „Tebike kft.” győr-ménfőcsanaki, sokféle kézműves sajt és számtalan egyéb tejterméket készítő üzemét...A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Vármegyei Szervezetével közösen szervezte meg, az idei második iparos retro véradást 2023 október 20-án, Mosonmagyaróváron az Ipartestületi Székházban...


Az Év Iparosa idén Fazekas Zoltán műszerészmester, az Év Szakembere Temesi Károly, Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft., az Év Szolgáltatója HB-Gastro Bt. 5 perces gyorsétterem lett...


Idén tizennyolcadszor adták át a Moson Vármegye Iparosa díjakat, melyek a díjazottak otthonának vagy üzletének falán kaptak helyet.
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, valamint a Segédlevél Közhasznú Alapítvány nevében, köszönetünket fejezzük ki mindenkinek az önzetlen és áldozatkész adományozásért - támogatásért, amellyel  hozzájárult (Ipartestületünk összetartásával), a „XIII. Levéli Veterán Traktortalálkozó és Iparos Családi Nap” sikeres megrendezéséhez...Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Megyei Szervezetével közösen szervezte meg, az idei első „retro véradást” Mosonmagyaróváron az Ipartestületi Székházban, 2023. május 26-án.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az idei esztendőben is megtartotta az Iparos karácsonyt az Iparos Székházban.


Komáromi Mónika a Tükröm, Tükröm - A Tudatos Nő Kézikönyve címmel megjelent könyvéből ajánlott fel 5 példányt, melyet az Ipartestület Székházában lehet megvásárolni. Az könyvekből származó bevételt teljes egészében a Segédlevél Közhasznú Alapítvány részére ajánlotta fel adományként. Köszönjük önzetlen felajánlását!


 Belaruszt is érintik a szankciók és a gazdasági válság, ugyanakkor bíznak a békében és az együttműködési lehetőségekben magyar partnerekkel. Többek között erről is szó esett az első belorusz-magyar kereskedelmi fórumon Mosonmagyaróváron.


 Ezennel értesítjük Önt, hogy a Belorusz aluminíum- és acélipar, építőipar, vegyipar, az agrár- és az élelmiszerszektor meghatározó és jeles képviselői, valamint

a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület

 

Belorusz – Magyar kereskedelmi fórumot szervez,

 

amelyre tisztelettel meghívjuk!


A hagyományokhoz híven a Moson Vármegye Díj alapítói szeretnék a 2022. év legméltóbbjait díjazni.

A Moson vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát...


Indonéz–magyar kereskedelmi fórum helyszíne volt 2022 szeptember 27-én kedden délután a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület székháza. Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ az ipartestülettel együttműködve azt a célt tűzte ki a rendezvényével, hogy bemutassák az indonéz termékeket és üzleti lehetőségeket

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen, együtt szervezte meg az idei első véradást Mosonmagyaróváron, „Retro Véradás” megnevezéssel az Iparos Székházban, 2022. május 27-én. Az Ipartestület, a Magyar Vöröskereszt, és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezett, az immár ötödik véradásán figyelemre méltó létszámmal jelentek meg, a karjukat, a Magyar vérkészlet gyarapításáért nyújtó véradók, hasonlóan a korábbi ipartestületi székházban megrendezett véradásokhoz...


 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és a Segédlevél Közhasznú Alapítvány is szívesen tett eleget a meghívásnak, mely augusztus 13-ra szólt - a XII. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi Napra, ahol megtartották az idei Iparos Családi Napot is...
Megvalósult a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Székházában (9200 Mosonmagyaróvár, Szent Imre u. 3.) az EU-s társfinanszírozásban működtetett „Digitalizálás és technológiai innováció szerepe a komplett tervezéstől az ajánlattételig” elnevezésű (GINOP-5.3.5-18-2019-00155 azonosítószámú) projektben megrendezésre került Regionális szakmai fórum.


 

Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, frekventált helyen kiadó a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tulajdonában levő 19 m2 alapterületű, földszinti, utcafronti külön bejárattal

iroda-üzlethelyiség,
távfűtéssel, egyedi villanyórával, műanyag nyílászárókkal.
A helyiség kiválóan alkalmas rendelőnek, irodai-üzleti, ügyvédi, könyvelői tevékenység végzésére is.


 Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, frekventált helyen kiadó a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tulajdonában levő 29 m2 alapterületű, földszinti, utcafronti külön bejárattal
iroda-üzlethelyiség,
távfűtéssel, egyedi villanyórával, műanyag nyílászárókkal.
A helyiség kiválóan alkalmas rendelőnek, irodai-üzleti, ügyvédi, könyvelői tevékenység végzésére is.


Pető Zsolt parasportoló támogatására fogtak össze barátai és ismerősei a Road KSE és a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület által létrehozott Segédlevél Közhasznú Alapítvány együttműködésében. Fél év alatt összejött több mint másfél millió forint, egy speciális kézi hajtású kerékpár ára...


Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphat azon önfoglalkoztató...


A tegnapi napon (2020. december 18. péntek 15.00) a Karolina Kórház udvarán átadásra került az a nagy értékű, modern, mobil egészségügyi berendezés, amelyet jószándékú magánemberek és iparosok, vállalkozók adományaiból vásárolt meg a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület.


Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke által kezdeményezett, 2020. június 09-én tartott válságkezelő rendezvény célja az volt, hogy miként hatott a COVID-19 világjárvány, szűkebb hazánk Mosonmagyaróvár és környéke gazdaságára-vállalkozásaira...

A projekt fő célja, hogy a konzorciumi partnerek együttműködésével felmérje három területen a digitalizálással járó ismeretek jelenlegi szintjét az épületgépészet területén, ezeket regionális és nemzetközi fórumokon is megvitassa és tananyagokat fejlesszen a célcsoport képzésére, majd pilot projekt keretében képzéseket valósítson meg és az egész folyamatról, eredményekről összefoglaló tanulmányt készítsen a kormányzat számára...


Köszönő levél

2020.06.04.

Ezúton szeretném megköszönni az Országos Vérellátó Szolgálat nevében a 2020. 05. 29. napján megrendezett véradásért tett erőfeszítéseiket, segítőkészségüket és elhivatottságukat!


Vízvezeték-szerelő nagyapja az építésnél, édesapja a tavalyi felújításnál segített társadalmi munkában, ezen a hosszú hétvégén pedig a festő-restaurátor unoka, Fodor Edina és párja, Karácsony Zsolt javították, retusálták felajánlásként a mosonmagyaróvári iparos székházban a rekonstrukció során talált szekkót, mely hirdeti: „Isten áldja a tisztes ipart”...


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagja, Pap István felajánlotta, hogy üzlettársával és munkatársaival közösen kifestik a Karolina Kórház auláját. Egy közelmúltban megtartott elnökségi ülésen Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke megkérdezte a vállalkozókat, hogy mivel tudnának segítséget nyújtani a kórháznak...

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...