Hírek

Felavatták a 2021-es évi Moson Vármegye Iparosa Díj cégtábláit

2022.09.30.

Idén tizenhetedszer adták át a Moson Vármegye Iparosa díjakat. Az elismerések velejárója egy igényes kerámiatábla is, amely a díjazottak üzletének, lakóhelyének homlokzatán kap helyet. Mindezt azzal a céllal, hogy fennen hirdesse a környezetnek, hogy itt él és dolgozik, sok-sok év munkájával komoly szakmai sikereket elért iparos, szakember és szolgáltató vállalkozás... 

Idén tizenhetedszer adták át a Moson Vármegye Iparosa díjakat.

 
Az elismerések velejárója egy igényes kerámiatábla is, amely a díjazottak üzletének, lakóhelyének homlokzatán kap helyet. Mindezt azzal a céllal, hogy fennen hirdesse a környezetnek, hogy itt él és dolgozik, sok-sok év munkájával komoly szakmai sikereket elért iparos, szakember és szolgáltató vállalkozás. 
Az Év Iparosa idén Szabó Zoltán autószerelő és Blümel Ottó villanyszerelő mester, az Év Szakembere Dubnicz Pál, az Év Szolgáltatója TRIBERG General Kft. lett. Tevékenységükkel kiérdemelték ezt az elismerést és környezetük büszke lehet, hogy ilyen sikeres és eredményes vállalkozások működnek lakóhelyükön. Mindenkori cél, hogy a díjazott iparosok, szakemberek, szolgáltatók sikerén felbuzdulva, évről évre egyre többen mérettessék meg magukat a Moson Vármegye Iparosa Díjon.
 
 
 
 
  
 
Az év iparosa 2021
Blümel Ottó 
villanyszerelő mester (Szer-Co Bt.), Levél

Villanyszerelőként végzett,1980-ban 23 évesen mestervizsgát, 1988-ban érettségit tett Blümel Ottó, aki kezdetben főállásban a MOFÉM gyárban másodállásban villanyszerelő mesterként dolgozott. A rendszerváltás évében alapította társával a Szer-Co Bt.-t Mosonmagyaróváron, majd 2014-ben a cég és az ügyvezetője is levélre költözött.
 
Jó szakmai alapokat szerzett a MOFÉM-nél az öreg szakiktól, mint pályakezdő fiatal, így később az önálló villanyszerelés nem jelentett gondot – emlékszik vissza a kezdetekre. A cégalapítást követően kezdetben főleg villamos áruk forgalmazásával és rendezvények szervezésével foglalkoztak, ahol Blümel Ottó mint ügyvezető és mint villanyszerelő dolgozik azóta is. Belekóstoltak a vendéglátásba is, két évig üzemeltették a Szumma büfét a MOFÉM telepen, majd egyre inkább a villanyszerelés felé fordultak, és lakatos munkákat is vállaltak. Ipari villanyszerelésre orientálódtak, családi házakat is szeretek, E-ON regisztrációval mérőhelyek kialakítását is végzik. Blümel Ottó az évek során többek között biztonságtechnikai, villám-tűz-és érintésvédelmi szakvizsgát is szerzett, a mára öt szakemberrel működő társaság villamos biztonságtechnikai felülvizsgálatokkal, lakatosmunkával, és vákuumtechnológiával is foglalkozik. 2015-ben a Levéli Horgász Egyesület elnökének választották, tisztségét társadalmi funkcióban látja el. Harminckét éve kisiparosként sokat, sokfélét és sokfelé dolgozik a szakmájában, ahol tapasztalata szerint egyre nagyobb a szakemberhiány. Bár 2022-ben eléri a nyugdíjkorhatárt, de „tenne még le az asztalra”, ahogy egészsége engedi, folytatná tovább a villanyszerelő mesterségét. 
 
 
 
Az Év Iparosa 2021
Szabó Zoltán 
(Szabó Autószerviz Kft.), Püski

Szabó Zoltán 1970. július 12-én született Mosonmagyaróváron. Édesapja autószerelőként dolgozott Győrben, ezután 1981-től Püskin egyéni vállalkozóként. Édesanyja postásként dolgozott. Tanulmányait Mosonmagyaróváron végezte el. Születése óta Püskin él. Gyerekkorától rajong az autókért, motorokért. Ezért is választotta ezt a szakmát.
 
 
 
Már az iskola alatt dolgozott édesapja mellett. 19 éves korában vásárolt egy Lada Nivát amit autómentőzésre használt, többek között a Mosonmagyaróvári Rendőrség szerződött tagjaként. 1995-ben felépült saját műhelye, ahol eleinte ketten kezdtek dolgozni, négy beálláson. Az évek során folyamatosan fejlesztettek a lehetőségekhez mérten. 1997-től műszakivizsga engedélyük lett. Az évek alatt lehetőségük nyílt több munkatársat is foglalkoztatni és ezáltal több járművet javítani. 2010-ben nagyobbik fia is csatlakozott a csapathoz tanulmányai elvégzése után, akivel 2016-ban megalapították a Szabó Autószerviz Kft.-t. 2019-ben egy nagyobb bővítést vittek végbe, aminek következtében egyszerre nyolc járművön képesek foglalkozni, immáron öt munkatárssal. Éves szinten közel 1200 járművet javítanak, szervizelnek, a veterán autóktól kezdve a luxus sportautókig, vagy legyen akár hajó, próbálnak megfelelni az ügyfeleknek. Tervei között van további telephelybővítés és további emberek foglalkoztatása, továbbképzése. Gyermekei jövőjének megalapozása. 
 
 
 
  
Az Év Szakembere 2021
Dubnicz Pál
Dubnicz Szervíz Kft., Mosonmagyaróvár
 
Dubnicz Pál autószerelőként 1994-ben a dízeljavításra specializálódva alapított egyéni vállalkozást. A családi ház garázsából indult cég az alkalmazottak növekedésével 2007-óta a Lajtha Hanság Zrt-nél bérel két műhelyt, ahol magas színvonalú általános szervizeléssel, adagoló-, illetve injektorjavítással foglalkoznak. 

Szervizük 2017-ben csatlakozott a Bosch és az Autonet cég „kistestvéréhez”, az országosan elismert AutoCrew hálózathoz, majd 2018-ban megalakult Dubnicz Szerviz Kft., ahol a minőségre továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek, alkalmazottaik szakmai továbbképzéseken vesznek részt, gépeiket folyamatosan hitelesíttetik. Specialitásuk a diagnosztika, fő tevékenységük a dízelmotorok üzemanyagellátó-rendszerének hibafeltárása és szakszerű javítása. Dubnicz Pál a benzinbefecskendező rendszervizsgáló gép megvásárlásával a benzinjavításba is belevágott. A cégvezető szívesen áll a jó ügyek mellé, a helyi mentőautókat több éven át ingyen javította, ezért is kapta a Mentőszolgálat elismerését. A pandémia kezdetén 2020 tavaszán adományozásra három ózongenerátoros fertőtlenítőt vásárolt. Dubnicz Pál személyiségének egyik fő mozgatórugója a fejlődés. Több mint 25 éves szakmai múlttal rendelkezik. Felismerte, hogy a jó szakemberekből álló összetartó csapat, az ügyfeleket fogadó pozitív légkör, és az emberekkel való bánásmód egyaránt nagyon lényeges, hiszen az autójavítás bizalmi kérdés. Vezetői személyisége, szaktudása, korrekt, versenytársait tisztelő magatartása és a tanulóképzésben betöltött szerepe követendő példaként szolgálhat a jövő generációjának is.
 
 
 
 
 
Az év szolgáltatója 2021
Triberg General Kft.
Mosonmagyaróvár

A Triberg General Kft. 1995-ben alakult családi vállalkozás. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően tevékenységeik köre is egyre bővült, ma már négy fő területen – fuvarozás, útépítés, bányászati tevékenység, és gépi földmunka végzésben – állnak szolgáltatásaikkal egymástól függetlenül is az ügyfelek rendelkezésére.

A cégben jelenleg 35 munkatárs dolgozik, tehergépjármű vezetők, gépkezelők, irányító-vezető, illetve irodai munkatársak. Négy különböző nyersanyaggal rendelkező bányát üzemeltetnek, 21 billencs szerelvénnyel, 8 nagy méretű munkagéppel, több kis méretű géppel és kiszolgáló központtal. Saját erőforrásokkal naponta több ezer tonna nyersanyagot tudnak kitermelni, feldolgozóüzemekbe vagy építési helyszínekre eljuttatni, ahol ezt a mennyiséget a munka jellegétől függően be is tudják építeni. Munkatársaik elhivatott szakmaisággal végzik a munkájukat és képviselik a céget, van aki a kezdetektől, de többen már öt-tíz éve együtt dolgoznak. Céljuk az ügyfeleik növekvő igényének kielégítése, amelyhez folyamatosan frissítik eszközállományukat, szükség szerint integrálják az új technológiákat, tehergépjárműveik mindegyike, munkagépeik jó része a legutolsó emissziós normáknak felel meg. Nyitottak az új tevékenységek, új partnerek, új lehetőségek felé. Bergovics Balázs ügyvezető büszkeséggel említi a munkatársi csapatot, az ügyfeleik megelégedésére elvégzett munkákat, így lakóparkok, parkolók, utak, üzemanyagtöltő állomások, autómosók, bevásárlóközpontok,üzemek, gyárépületek földmunkáit, útépítési munkáit, az éves szinten elvégzett több ezer fuvart, amellyel több százezer tonna nyersanyagot juttatnak el megrendelőiknek.
 
 
 
Forrás: kép és szöveg LajtaPress

Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak

Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezetével közösen szervezte meg az idei első iparos retro véradást május 29-én Mosonmagyaróváron, az Ipartestületi Székházban...2024. május 24-én, pénteken tartotta a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület valamint a Segédlevél Közhasznú Alapítvány a 2023. évi Közgyűlését az Iparos Székházban Mosonmagyaróváron...Winkler Károly,  Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke, a mai napon, elismerésül a több évtizedes szakmai és érdekképviseleti tevékenységéért, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegye gazdasági és társadalmi életében játszott jelentős szerepéért, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

 
 

A mai napon Domonkos Sándor nyugalmazott kőművesmester, a Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület  tagja, a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetésben részesült.
 
 
 

A 2023-as esztendő Moson Vármegye Iparosa Díjait a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparosok és Vállalkozók Bálján adták át szombaton. Mosonmagyaróvár. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Dunabank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Mediaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait...A Moson Vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát.

 

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében, 2023 november 11-én, az iparos hagyományoknak megfelelően megrendezett – kirándulás és bortúra alkalmával ismételten meglátogattuk a „Tebike kft.” győr-ménfőcsanaki, sokféle kézműves sajt és számtalan egyéb tejterméket készítő üzemét...A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Vármegyei Szervezetével közösen szervezte meg, az idei második iparos retro véradást 2023 október 20-án, Mosonmagyaróváron az Ipartestületi Székházban...


Az Év Iparosa idén Fazekas Zoltán műszerészmester, az Év Szakembere Temesi Károly, Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft., az Év Szolgáltatója HB-Gastro Bt. 5 perces gyorsétterem lett...


Idén tizennyolcadszor adták át a Moson Vármegye Iparosa díjakat, melyek a díjazottak otthonának vagy üzletének falán kaptak helyet.
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, valamint a Segédlevél Közhasznú Alapítvány nevében, köszönetünket fejezzük ki mindenkinek az önzetlen és áldozatkész adományozásért - támogatásért, amellyel  hozzájárult (Ipartestületünk összetartásával), a „XIII. Levéli Veterán Traktortalálkozó és Iparos Családi Nap” sikeres megrendezéséhez...Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Megyei Szervezetével közösen szervezte meg, az idei első „retro véradást” Mosonmagyaróváron az Ipartestületi Székházban, 2023. május 26-án.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az idei esztendőben is megtartotta az Iparos karácsonyt az Iparos Székházban.


Komáromi Mónika a Tükröm, Tükröm - A Tudatos Nő Kézikönyve címmel megjelent könyvéből ajánlott fel 5 példányt, melyet az Ipartestület Székházában lehet megvásárolni. Az könyvekből származó bevételt teljes egészében a Segédlevél Közhasznú Alapítvány részére ajánlotta fel adományként. Köszönjük önzetlen felajánlását!


 Belaruszt is érintik a szankciók és a gazdasági válság, ugyanakkor bíznak a békében és az együttműködési lehetőségekben magyar partnerekkel. Többek között erről is szó esett az első belorusz-magyar kereskedelmi fórumon Mosonmagyaróváron.


A hagyományokhoz híven a Moson Vármegye Díj alapítói szeretnék a 2022. év legméltóbbjait díjazni.

A Moson vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát...


Indonéz–magyar kereskedelmi fórum helyszíne volt 2022 szeptember 27-én kedden délután a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület székháza. Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ az ipartestülettel együttműködve azt a célt tűzte ki a rendezvényével, hogy bemutassák az indonéz termékeket és üzleti lehetőségeket

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen, együtt szervezte meg az idei első véradást Mosonmagyaróváron, „Retro Véradás” megnevezéssel az Iparos Székházban, 2022. május 27-én. Az Ipartestület, a Magyar Vöröskereszt, és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezett, az immár ötödik véradásán figyelemre méltó létszámmal jelentek meg, a karjukat, a Magyar vérkészlet gyarapításáért nyújtó véradók, hasonlóan a korábbi ipartestületi székházban megrendezett véradásokhoz...


 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és a Segédlevél Közhasznú Alapítvány is szívesen tett eleget a meghívásnak, mely augusztus 13-ra szólt - a XII. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi Napra, ahol megtartották az idei Iparos Családi Napot is...
Megvalósult a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Székházában (9200 Mosonmagyaróvár, Szent Imre u. 3.) az EU-s társfinanszírozásban működtetett „Digitalizálás és technológiai innováció szerepe a komplett tervezéstől az ajánlattételig” elnevezésű (GINOP-5.3.5-18-2019-00155 azonosítószámú) projektben megrendezésre került Regionális szakmai fórum.


 

Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, frekventált helyen kiadó a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tulajdonában levő 19 m2 alapterületű, földszinti, utcafronti külön bejárattal

iroda-üzlethelyiség,
távfűtéssel, egyedi villanyórával, műanyag nyílászárókkal.
A helyiség kiválóan alkalmas rendelőnek, irodai-üzleti, ügyvédi, könyvelői tevékenység végzésére is.


 Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, frekventált helyen kiadó a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tulajdonában levő 29 m2 alapterületű, földszinti, utcafronti külön bejárattal
iroda-üzlethelyiség,
távfűtéssel, egyedi villanyórával, műanyag nyílászárókkal.
A helyiség kiválóan alkalmas rendelőnek, irodai-üzleti, ügyvédi, könyvelői tevékenység végzésére is.


Pető Zsolt parasportoló támogatására fogtak össze barátai és ismerősei a Road KSE és a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület által létrehozott Segédlevél Közhasznú Alapítvány együttműködésében. Fél év alatt összejött több mint másfél millió forint, egy speciális kézi hajtású kerékpár ára...


Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphat azon önfoglalkoztató...


A tegnapi napon (2020. december 18. péntek 15.00) a Karolina Kórház udvarán átadásra került az a nagy értékű, modern, mobil egészségügyi berendezés, amelyet jószándékú magánemberek és iparosok, vállalkozók adományaiból vásárolt meg a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület.


Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke által kezdeményezett, 2020. június 09-én tartott válságkezelő rendezvény célja az volt, hogy miként hatott a COVID-19 világjárvány, szűkebb hazánk Mosonmagyaróvár és környéke gazdaságára-vállalkozásaira...

A projekt fő célja, hogy a konzorciumi partnerek együttműködésével felmérje három területen a digitalizálással járó ismeretek jelenlegi szintjét az épületgépészet területén, ezeket regionális és nemzetközi fórumokon is megvitassa és tananyagokat fejlesszen a célcsoport képzésére, majd pilot projekt keretében képzéseket valósítson meg és az egész folyamatról, eredményekről összefoglaló tanulmányt készítsen a kormányzat számára...


Köszönő levél

2020.06.04.

Ezúton szeretném megköszönni az Országos Vérellátó Szolgálat nevében a 2020. 05. 29. napján megrendezett véradásért tett erőfeszítéseiket, segítőkészségüket és elhivatottságukat!


Vízvezeték-szerelő nagyapja az építésnél, édesapja a tavalyi felújításnál segített társadalmi munkában, ezen a hosszú hétvégén pedig a festő-restaurátor unoka, Fodor Edina és párja, Karácsony Zsolt javították, retusálták felajánlásként a mosonmagyaróvári iparos székházban a rekonstrukció során talált szekkót, mely hirdeti: „Isten áldja a tisztes ipart”...


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagja, Pap István felajánlotta, hogy üzlettársával és munkatársaival közösen kifestik a Karolina Kórház auláját. Egy közelmúltban megtartott elnökségi ülésen Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke megkérdezte a vállalkozókat, hogy mivel tudnának segítséget nyújtani a kórháznak...

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...