Hírek

Moson Vármegye Iparosa Díj díjazottjai 2022

2023.09.27.

Az Év Iparosa idén Fazekas Zoltán műszerészmester, az Év Szakembere Temesi Károly, Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft., az Év Szolgáltatója HB-Gastro Bt. 5 perces gyorsétterem lett...

Az Év iparosa 2022-ben Fazekas Zoltán műszerészmester Mosonmagyaróvár

 

Fazekas Zoltán 1933. április 18-án született Arakon. Már gyermekkorában a környezetében található gépek és mechanikus szerkezetek kötötték le a figyelmét, így természetes volt, hogy az általános iskolai tanulmányok után műszerésztanulónak jelentkezett. Huszonnégy éves korában, 1957-ben kezdte el a kisipari tevékenységet, amelyet a mai napig is gyakorol. Kezdetben lakossági szolgáltatással foglalkozott, kerékpárok, háztartási gépek és motorkerékpárok javításával.

 

Hitvallása, hogy aki kedvét leli a munkájában, az nem is érzi, hogy dolgozik. Az első években a műhely egy hátsó helyiségében volt a lakása. A kezdeti évek után profilt váltva termékgyártásba kezdett. Ennek megfelelően megkezdte a különböző célszerszámok, gépi berendezések beszerzését. Új telephelyet vásárolt, azt korszerűsítette. Éveken keresztül a Kisipari Termeltető Vállalat közvetítésével gyártotta a különböző alkatrészeket, főleg a szövőiparban használatos gépalkatrészek gyártását. Kisipari tevékenységének megkezdésével egyidejűleg kezdte meg a szakmunkástanulók képzését. A lakókörnyzetének szinte minden műszerésze az ő műhelyében tanulta a szakmát.

Három gyermeke született, a fiúk Balázs és Attila, valamint a lány, Katalin.

 

Nagyon korán került kapcsolatba a kisiparosok szervezetének közösségével. 1967-től 2006 novemberéig a 

KIOSZ, majd az Ipartestület vezetőségének, később az elnökségnek is tagja volt. Magas kora ellenére a mai napig folytatja kisipari tevékenységet.

Mind a KIOSZ, mind pedig az Ipartestület egyaránt elismerte munkáját, számtalan kitüntetésben részesítették: 1970. Lakossági szolgáltatásban végzett kiemelkedő munkáért; 1970. Ipari tanulók vizsgáztatásáért; 1982. 25 éves jubileumi Ezüst Gyűrű; 1982. Kiváló Szervezeti Munkáért Arany fokozat; 1986. Az Ipar Kiváló Mestere; 1997. 40 éves jubileumi Arany Gyűrű; 2006. Magyar Kézművességért Díj Arany fokozat; 2007. 50 éves jubileumi Gyémánt Gyűrű. 

 

 

Év Szakembere díj 2022-ben Temesi Károly,  Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft

 

Temesi Károly 1952-ben született Mosonszentmiklóson. Géplakatos, géplakatos mester, lánghegesztő szakmát szerzett, majd a nyolcvanas években egyéni vállalkozóként családi házukban kezdett vegyes tüzelésű kazánokat tervezni, gyártani.

A megnövekedett megrendelések következtében 1991-ben lébényi telephellyel hozta létre a Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft-t. Célja az volt, hogy a már megszerzett tapasztalatokat egy társulási forma keretei között bontakoztassa ki. Ezek elsősorban lakatosipari szakmához kapcsolódó kazán acélszerkezetekre irányultak. Kezdetben egy kis alapterületű műhelyben kezdték meg a munkát, amelyet egy 1.200 m2-es csarnok váltott fel, majd később egy újabb 1.200 m2-es épület egészített ki.

 

Termékeik a folyamatos termelésnek köszönhetően országszerte egyre keresettebbek lettek, ezt bizonyítja, hogy eddig több, mint 30.000 darab fűtő berendezést értékesítettek. Eszköz- és gépparkjuk a gyártási technológiának megfelelően speciális, ez tette lehetővé fejlesztési és innovációs tevékenységüket. Így született meg a fapellettel és bála szalmával működő kazánuk, mely hamar népszerű lett nemcsak náluk, de a környező országokban is. Ausztriában, Szlovákiában és Romániában is jelen vannak. Kereskedelmi hálózatukat saját szállítóeszközeikkel szolgálják ki. Informatikai rendszerük, számítógép vezérlésű gépeik és megfelelő képzettségű szakembereiknek köszönhetően termékeik minősége egyenletesen jó. Szívesen alkalmaznak fiatalokat, akik érdeklődést mutatnak e szakma iránt. A több évtized hatékonyságát és eredményességét számos díj és elismerés bizonyítja.

Jövőbeni terveik között szerepel a lakosság maximális kiszolgálása, hogy továbbra is elnyerjék vevőik elégedettségét és bizalmát. Ez a sikerük kulcsa. 

 

 

Az Év Szolgáltatója 2022-ben HB-Gastro Bt., 5 perces gyorsétterem

 

HB-Gastro Bt.-t 20 évvel ezelőtt, 2003-ban azzal a céllal alapították, hogy az akkor újonnan épülő Tesco Hipermarketben egy gyorséttermet, illetve egy kávézót üzemeltessenek.

Megalapították az 5 perces gyorséttermet, ami azóta is folyamatosan működik, fejlődik. Az étteremben házias, magyaros ízvilággal, készételekkel, frissensültekkel, napi menüvel várja a vendégeit.

 

Az évek során catering szolgáltatással bővítették a tevékenységi körüket, számos üzleti és családi rendezvényt, esküvőket bonyolítottak le Mosonmagyaróváron és a környező településeken. Nagy hangsúlyt fordítanak a folyamatos eszközbeszerzésre, illetve biztos személyzeti létszám megtartására. Jelenlegi létszámuk 17 fő és büszkék rá, hogy alkalmazottaik nagy része több mint 10-15 éve, a főszakácsuk például 20 éve a csapat oszlopos tagja.

A városban és környékén sokan megismerték és elismerik a vállalkozást a sok kitelepülésnek, esküvők szervezésének, állófogadások lebonyolításának köszönhetően.

2014-től 2018-ig Hegyeshalomban az Autohof Éttermet is üzemeltették.  2020-tól pedig az 5 perces étterem területe mellett Naglreiter pékséggel bővült a szolgáltatásuk.

 

A pandémia idején is működtek, ,,talpon maradtak’’, a személyzet közül nem szakadt meg senkinek a munkaviszonya, nagyobb hangsúlyt fektettek az ételek kiszállítására, elcsomagolására. Az évek során a tanulóképzésben is részt vesznek, lehetőséget adva a fiataloknak a tanulásra, fejlődésre. Vendéglátóipari szakmai versenyeken vettek részt több ízben is. 2013-ban az Év mecénása díjat nyerték el, amire szintén büszkék.

A vállalkozásban a mai napig aktívan részt vesznek, napi szinten dolgoznak. Távlati céljaik között szerepel az étterem és a catering szolgáltatásuk folyamatos működtetésének biztosítása. 

 

 

 

 


Letölthető dokumentumok:

Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak

Véradás

2024.04.16.
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Segédlevél Közhasznú Alapítvány, az Országos Vérellátó Szolgálat, ésa Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Vármegyei Szervezete rendezésében, „RETRO VÉRADÁS” 2024. május 29. (szerda) 14.00 és 18.00 óra között a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Székházában, Mosonmagyaróvár Szent Imre utca 3.

 

 

 


Kedves Iparos Társaink! Ezennel értesítjük Önöket, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, valamint a Segédlevél Közhasznú Alapítvány 2024. május 24-én (péntek), 16.00 órai kezdettel tartja, rendes éves közgyűlését, amelyre tisztelettel meghívjuk...


Winkler Károly,  Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke, a mai napon, elismerésül a több évtizedes szakmai és érdekképviseleti tevékenységéért, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegye gazdasági és társadalmi életében játszott jelentős szerepéért, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

 
 

A mai napon Domonkos Sándor nyugalmazott kőművesmester, a Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület  tagja, a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetésben részesült.
 
 
 

A 2023-as esztendő Moson Vármegye Iparosa Díjait a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparosok és Vállalkozók Bálján adták át szombaton. Mosonmagyaróvár. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Dunabank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Mediaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait...A Moson Vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát.

 

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében, 2023 november 11-én, az iparos hagyományoknak megfelelően megrendezett – kirándulás és bortúra alkalmával ismételten meglátogattuk a „Tebike kft.” győr-ménfőcsanaki, sokféle kézműves sajt és számtalan egyéb tejterméket készítő üzemét...A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Vármegyei Szervezetével közösen szervezte meg, az idei második iparos retro véradást 2023 október 20-án, Mosonmagyaróváron az Ipartestületi Székházban...


Az Év Iparosa idén Fazekas Zoltán műszerészmester, az Év Szakembere Temesi Károly, Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft., az Év Szolgáltatója HB-Gastro Bt. 5 perces gyorsétterem lett...


Idén tizennyolcadszor adták át a Moson Vármegye Iparosa díjakat, melyek a díjazottak otthonának vagy üzletének falán kaptak helyet.
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, valamint a Segédlevél Közhasznú Alapítvány nevében, köszönetünket fejezzük ki mindenkinek az önzetlen és áldozatkész adományozásért - támogatásért, amellyel  hozzájárult (Ipartestületünk összetartásával), a „XIII. Levéli Veterán Traktortalálkozó és Iparos Családi Nap” sikeres megrendezéséhez...Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Megyei Szervezetével közösen szervezte meg, az idei első „retro véradást” Mosonmagyaróváron az Ipartestületi Székházban, 2023. május 26-án.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az idei esztendőben is megtartotta az Iparos karácsonyt az Iparos Székházban.


Komáromi Mónika a Tükröm, Tükröm - A Tudatos Nő Kézikönyve címmel megjelent könyvéből ajánlott fel 5 példányt, melyet az Ipartestület Székházában lehet megvásárolni. Az könyvekből származó bevételt teljes egészében a Segédlevél Közhasznú Alapítvány részére ajánlotta fel adományként. Köszönjük önzetlen felajánlását!


 Belaruszt is érintik a szankciók és a gazdasági válság, ugyanakkor bíznak a békében és az együttműködési lehetőségekben magyar partnerekkel. Többek között erről is szó esett az első belorusz-magyar kereskedelmi fórumon Mosonmagyaróváron.


 Ezennel értesítjük Önt, hogy a Belorusz aluminíum- és acélipar, építőipar, vegyipar, az agrár- és az élelmiszerszektor meghatározó és jeles képviselői, valamint

a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület

 

Belorusz – Magyar kereskedelmi fórumot szervez,

 

amelyre tisztelettel meghívjuk!


A hagyományokhoz híven a Moson Vármegye Díj alapítói szeretnék a 2022. év legméltóbbjait díjazni.

A Moson vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát...


Indonéz–magyar kereskedelmi fórum helyszíne volt 2022 szeptember 27-én kedden délután a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület székháza. Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ az ipartestülettel együttműködve azt a célt tűzte ki a rendezvényével, hogy bemutassák az indonéz termékeket és üzleti lehetőségeket

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen, együtt szervezte meg az idei első véradást Mosonmagyaróváron, „Retro Véradás” megnevezéssel az Iparos Székházban, 2022. május 27-én. Az Ipartestület, a Magyar Vöröskereszt, és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezett, az immár ötödik véradásán figyelemre méltó létszámmal jelentek meg, a karjukat, a Magyar vérkészlet gyarapításáért nyújtó véradók, hasonlóan a korábbi ipartestületi székházban megrendezett véradásokhoz...


 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és a Segédlevél Közhasznú Alapítvány is szívesen tett eleget a meghívásnak, mely augusztus 13-ra szólt - a XII. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi Napra, ahol megtartották az idei Iparos Családi Napot is...
Megvalósult a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Székházában (9200 Mosonmagyaróvár, Szent Imre u. 3.) az EU-s társfinanszírozásban működtetett „Digitalizálás és technológiai innováció szerepe a komplett tervezéstől az ajánlattételig” elnevezésű (GINOP-5.3.5-18-2019-00155 azonosítószámú) projektben megrendezésre került Regionális szakmai fórum.


 

Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, frekventált helyen kiadó a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tulajdonában levő 19 m2 alapterületű, földszinti, utcafronti külön bejárattal

iroda-üzlethelyiség,
távfűtéssel, egyedi villanyórával, műanyag nyílászárókkal.
A helyiség kiválóan alkalmas rendelőnek, irodai-üzleti, ügyvédi, könyvelői tevékenység végzésére is.


 Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, frekventált helyen kiadó a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tulajdonában levő 29 m2 alapterületű, földszinti, utcafronti külön bejárattal
iroda-üzlethelyiség,
távfűtéssel, egyedi villanyórával, műanyag nyílászárókkal.
A helyiség kiválóan alkalmas rendelőnek, irodai-üzleti, ügyvédi, könyvelői tevékenység végzésére is.


Pető Zsolt parasportoló támogatására fogtak össze barátai és ismerősei a Road KSE és a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület által létrehozott Segédlevél Közhasznú Alapítvány együttműködésében. Fél év alatt összejött több mint másfél millió forint, egy speciális kézi hajtású kerékpár ára...


Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphat azon önfoglalkoztató...


A tegnapi napon (2020. december 18. péntek 15.00) a Karolina Kórház udvarán átadásra került az a nagy értékű, modern, mobil egészségügyi berendezés, amelyet jószándékú magánemberek és iparosok, vállalkozók adományaiból vásárolt meg a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület.


Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke által kezdeményezett, 2020. június 09-én tartott válságkezelő rendezvény célja az volt, hogy miként hatott a COVID-19 világjárvány, szűkebb hazánk Mosonmagyaróvár és környéke gazdaságára-vállalkozásaira...

A projekt fő célja, hogy a konzorciumi partnerek együttműködésével felmérje három területen a digitalizálással járó ismeretek jelenlegi szintjét az épületgépészet területén, ezeket regionális és nemzetközi fórumokon is megvitassa és tananyagokat fejlesszen a célcsoport képzésére, majd pilot projekt keretében képzéseket valósítson meg és az egész folyamatról, eredményekről összefoglaló tanulmányt készítsen a kormányzat számára...


Köszönő levél

2020.06.04.

Ezúton szeretném megköszönni az Országos Vérellátó Szolgálat nevében a 2020. 05. 29. napján megrendezett véradásért tett erőfeszítéseiket, segítőkészségüket és elhivatottságukat!


Vízvezeték-szerelő nagyapja az építésnél, édesapja a tavalyi felújításnál segített társadalmi munkában, ezen a hosszú hétvégén pedig a festő-restaurátor unoka, Fodor Edina és párja, Karácsony Zsolt javították, retusálták felajánlásként a mosonmagyaróvári iparos székházban a rekonstrukció során talált szekkót, mely hirdeti: „Isten áldja a tisztes ipart”...


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagja, Pap István felajánlotta, hogy üzlettársával és munkatársaival közösen kifestik a Karolina Kórház auláját. Egy közelmúltban megtartott elnökségi ülésen Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke megkérdezte a vállalkozókat, hogy mivel tudnának segítséget nyújtani a kórháznak...

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...