Hírek

Átadták a 2023-as Moson Vármegye Iparosa Díjakat Elismerések a minőségi munkáért

2024.02.22.

A 2023-as esztendő Moson Vármegye Iparosa Díjait a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparosok és Vállalkozók Bálján adták át szombaton. Mosonmagyaróvár. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Dunabank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Mediaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait...

A 2023-as esztendő Moson Vármegye Iparosa Díjait a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparosok és Vállalkozók Bálján adták át szombaton.


Mosonmagyaróvár. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Dunabank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Mediaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait.

 

A népes közönség ezúttal is a sok-sok év munkájának elismeréseként, komoly szakmai sikereket elért iparost, szakembert és szolgáltató vállalkozásokat köszönthetett. Az év Iparosa, Szakembere és Szolgáltatója kategóriákon túl átadták a Moson Vármegye oktatásáért-szakképzéséért elismerést is. Az alapítók ezzel az döntésükkel az elméleti és gyakorlati oktatással kiemelten foglalkozó szakemberekre szeretnék irányítani a figyelmet.

 

• Ezúttal a Moson Vármegye oktatásáért -szakképzéséért elismerést Oláh Ferenc, a Győri SZC Bolyai János Technikum szakmai igazgató helyettesének ítélték oda a díj alapítói.
• Az Év Iparosa 2023 díj kitüntetettje Zettl István, Zettl Festékház Kft. Mosonmagyaróvárról.
• Az Év Szakembere 2023 kategóriában Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke vehette át az elismerést Dunaszigetről.
• Az Év Szolgáltatója 2023 kategóriában a Corvina Kft. ügyvezetőjét és a Simbad Hotel tulajdonosát, Huber Erikát jutalmazták e díjjal.

 

A díjazottak tevékenységükkel kiérdemelték ezt az elismerést és környezetük is büszke lehet, hogy ilyen sikeres és eredményes vállalkozások működnek lakóhelyükön. Mindenkori cél, hogy a díjazott iparosok, szakemberek, szolgáltatók sikerén felbuzdulva évről évre egyre többen mérettessék meg magukat a Moson Vármegye Iparosa Díjon.

 

Fotó: Kerekes István

 

Átadták a 2023 évi Moson Vármegye Iparosa Díjakat. A képen a díjazottak és a díj átadók (Fotó: Kerekes István)


A Moson Vármegye Oktatásáért-Szakképzéséért díjat ezúttal Oláh Ferenc, a Győri SZC Bolyai János Technikum szakmai igazgatóhelyettese érdemelte ki.
  
Fotó: Milkovits Péter
 
Oláh Ferenc a Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett, gépjárműüzemi üzemmérnök oklevelet a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Közlekedés-és Postaüzemi Intézet Gépjárműüzemi Szakon szerzett. Okleveles közlekedési műszaki-tanár oklevelét a Budapesti Műszaki Egyetem Természet–és Társadalomtudományi Karon, informatika szakos tanár oklevelét az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karon, közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság–és Társadalomtudományi Kar Közoktatási Vezető szakirányú szakon szerezte meg. 
2013 augusztusa óta informatika és logisztika tanárként dolgozik a Győri SZC Bolyai János Technikumban (és jogelődjeiben), 2015-től szakmai igazgatóhelyettesként.

 
Feladatai közé tartozik a szakmai vizsgák és ágazati alapvizsgák, felnőttoktatás, felnőttképzés szervezése, kapcsolattartás a duális partnerekkel és szakmai versenyek szervezése, koordinálása. 
Korábban dolgozott a győri Bercsényi-iskolában, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Turizmus Intézet, Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Szakközépiskolában, a győri Szent-Györgyi Albert Gimnázium és Szakközépiskolában.

 

 

 Fotó: Milkovits Péter

 

 

 Zettl István érdemelte ki Az Év Iparosa elismerést.

 
Fotó: Milkovits Péter– Festékboltosi pályafutásomat 1990-ben kezdtem, mint egyéni vállalkozó. Akkor nyitottuk ötven négyzetméteres boltunkat, amit béreltem és két alkalmazottal dolgoztam. 1993-ban sikerült megvásárolni a mostani boltunk elődjét, melyet felújítottam, a mögötte lévő épületeket lebontottam és helyére új épületet húztunk fel, iroda mellett szociális helyiségek, raktár és pince is lett. Az alkalmazotti létszámot négyre emeltük – kezdte történetét Zettl István, akinek vállalkozása festék kiskereskedelemmel foglalkozik. 2003-ban alapította a Zettl Festékház Kft.-t.
– Vállalkozásomban mindig fontosak voltak az olcsó, reális árak, a vásárlók szakszerű kiszolgálása. Célunk az, hogy a lakosság és a szakipar igényeit maradéktalanul kielégítsük. Kollégáink sok éves tapasztalata és szakmai felkészültsége segíti a szakszerű kiszolgálást és tanácsadást. 
Festék választékunkban a hazai és külföldi gyártók termékei is egyaránt
megtalálhatóak boltunkban. Az ipari festékek iránt érdeklődőknek a spanyol Ukri festékgyár termékei nyújtanak megoldást. Az autófestékek tekintetében rendelkezünk az Akzo-Nobel által gyártott Autonet forgalmazásával, színkeverő rendszerrel, több ezer színt tudunk pontosan kikeverni. Rendelkezünk az összes segédanyaggal, ami egy autófestéshez kell – sorolta Zettl István.
 Időközben a raktár bővítése is szükségessé vált, az udvaron térköveztek, így korszerűen tudják az anyagmozgatást végezni.
 
 
A vállalkozás foglalkozik hőszigetelő rendszerek értékesítésével és a hozzá való vakolatok forgalmazásával, de kaphatók portermékek, ragasztók, glettanyagok mellett ecsetek és festékszerszámok is. A cég már számos elismerésben részesült.
  
Fotó: Miklovits Péter
 
 
Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke vehette át az Év Szakembere elismerést.

Fotó: Milkovits Péter
A Pisztráng Kör Waldorf Természetvédő és Természetjáró Egyesületet 1998-ban az emberek természetismeretének és természet - szeretetének elmélyítése                   céljával jött létre, azért, hogy egészséges, fenntartható módon élhessünk együtt Földünkkel.  
  
Tevékenységeik szerteágazóak:  a természetismereti vízitúrák, kerékpártúrák, e-bike túrák, szolárhajós túrák, vándortáborok szervezése, erdei iskolai programok szervezése, környezeti nevelés, valamint közösségi szálláshelyek működtetése, interaktív kiállítások és környezetvédelmi programok tervezése, megvalósítása, élőhely - felmérés, hulladékgyűjtő és folyótisztító napok szervezése mellett a biokertészkedés oktatása, módszertani könyvek, brossúrák írása, kiadása is feladataik közé tartozik. 
 
2016-ban PRO RÉGIÓ Díjat kapott az egyesület, 2023-ban pedig az Aktív Magyarországért díjjal jutalmazták az egyesület elnökét, Fűzfa Zoltánt.
 
Az egyesület működteti az Erdei Iskola és Kulcsosházat, a Tündérsziget Ökopark Kulcsosházakat, a Tündérsziget Ökopark Sátorozóhelyet. Interaktív kiállítás, műhelyfoglalkozások, csapatépítő főzések, öko - társasjátékok, ökoháztartás, csillagászat, akvaterráriumok, insektáriumok, lepkeház, aquapónia működtetése mellett számos program szervezése is az egyesülethez kötődik. Így szakvezetős kenutúrák, kerékpártúrák és e-bike túrák a Szigetközben és a Csallóközben, kombinált, kenus-kerékpáros túrák, szolárhajós állatmegfigyelés, csapatépítések, nyári táborok, erdei iskolai programok, kenu, - kajak-, kerékpárbérlés, projektnapok osztályoknak, környezeti nevelési programok iskolásoknak és tanártovábbképzések is. 
  
A Fűzfa Zoltán vezette egyesület guruló tantermeket, interaktív kiállításokat is eljuttatott országszerte, és természetmegfigyelő leseket alakított ki Szigetközben.
  
Fotó: Milkovits Péter
 
 
Az Év szolgáltatója díjat Huber Erika, a Corvina Kft. ügyvezetője és a Simbad Hotel tulajdonosa érdemelte ki.
 
Fotó: Milkovits Péter– Mosonmagyaróváron, Mosonban születtem. A szüleim által szinte belenőttem a vendéglátásba. A 90-es évek elején megépült a hegyeshalmi Hotel Rózsa Csárda elődje, majd 1997-ben a mosonmagyaróvári Corvina Szálloda. Mindkét szállodában dolgoztam recepciósként, szállodavezetőként. A generációváltás nálunk is lezajlott, a hegyeshalmi hotelt vehettem át.  A váltás fejlesztéssel is járt, 2013 decemberében nyílt meg Mosonmagyaróvár belvárosában a Simbad Hotel, amely már teljes egészében az én elképzelésemet tükrözi. Hálás vagyok a kollégáimnak, akik a munkámat segítik, megkönnyítik – vallja Huber Erika.
Mint elmondta, hisz az élethosszig tartó tanulásban, erre ösztönzi a fiatalokat is.  A Széchenyi István Egyetem gazdálkodás szakán szerzett alapdiplomát, ugyanott elvégezte a marketing mesterszakot, turizmus és szolgáltatásmarketing szakirányon. Vendéglátásszervező-vendéglős mestervizsgát tett 2016-ban.  
Huber Erika egy gyermek édesanyja, aki egy könyvelő irodában dolgozik. Az Év szolgáltatója tagja a mosonmagyaróvári Lions Clubnak, rendszeresen támogat egyesületeket, rendezvényeket. 
 
– Mindkét szállodában fontosnak tartom a megújulást, igyekszünk folyamatosan fejleszteni, ezt a vendégek észreveszik, értékelik. Büszke vagyok arra, hogy az általam megálmodott szálloda és étterem is jó kihasználtsággal működik, vonzza a fiatalokat, kollégáimmal együtt szívesen fogadunk tanulókat, akik évről évre szívesen visszajárnak – tette hozzá Huber Erika.
 

 Fotó: Milkovits Péter

 

 

 Szöveg:Mészely Réka

 

 

Az eseményről készült képeket megtekinthetik képgalériánkban és Facebook oldalunkon egyaránt.

 

Facebook oldalunkon a képek mellett megtekinthetik a Szigetköz TV és a Mosonmagyaróvár TV videós beszámolóját is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Iparos kereső

Keressen Mosonmagyaróvár és vidéke iparosai között

Kiemelt tartalmak

Véradás

2024.04.16.
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Segédlevél Közhasznú Alapítvány, az Országos Vérellátó Szolgálat, ésa Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Vármegyei Szervezete rendezésében, „RETRO VÉRADÁS” 2024. május 29. (szerda) 14.00 és 18.00 óra között a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Székházában, Mosonmagyaróvár Szent Imre utca 3.

 

 

 


Kedves Iparos Társaink! Ezennel értesítjük Önöket, hogy a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, valamint a Segédlevél Közhasznú Alapítvány 2024. május 24-én (péntek), 16.00 órai kezdettel tartja, rendes éves közgyűlését, amelyre tisztelettel meghívjuk...


Winkler Károly,  Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke, a mai napon, elismerésül a több évtizedes szakmai és érdekképviseleti tevékenységéért, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegye gazdasági és társadalmi életében játszott jelentős szerepéért, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

 
 

A mai napon Domonkos Sándor nyugalmazott kőművesmester, a Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület  tagja, a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetésben részesült.
 
 
 

A 2023-as esztendő Moson Vármegye Iparosa Díjait a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Iparosok és Vállalkozók Bálján adták át szombaton. Mosonmagyaróvár. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Dunabank és a Kisalföldet és a Lajtapresst kiadó Mediaworks Hungary Zrt. idén is jutalmazta a mosoni régió legkiválóbbjait...A Moson Vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát.

 

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület szervezésében, 2023 november 11-én, az iparos hagyományoknak megfelelően megrendezett – kirándulás és bortúra alkalmával ismételten meglátogattuk a „Tebike kft.” győr-ménfőcsanaki, sokféle kézműves sajt és számtalan egyéb tejterméket készítő üzemét...A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Vármegyei Szervezetével közösen szervezte meg, az idei második iparos retro véradást 2023 október 20-án, Mosonmagyaróváron az Ipartestületi Székházban...


Az Év Iparosa idén Fazekas Zoltán műszerészmester, az Év Szakembere Temesi Károly, Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft., az Év Szolgáltatója HB-Gastro Bt. 5 perces gyorsétterem lett...


Idén tizennyolcadszor adták át a Moson Vármegye Iparosa díjakat, melyek a díjazottak otthonának vagy üzletének falán kaptak helyet.
A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, valamint a Segédlevél Közhasznú Alapítvány nevében, köszönetünket fejezzük ki mindenkinek az önzetlen és áldozatkész adományozásért - támogatásért, amellyel  hozzájárult (Ipartestületünk összetartásával), a „XIII. Levéli Veterán Traktortalálkozó és Iparos Családi Nap” sikeres megrendezéséhez...Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszt Gy-M-S Megyei Szervezetével közösen szervezte meg, az idei első „retro véradást” Mosonmagyaróváron az Ipartestületi Székházban, 2023. május 26-án.

 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület az idei esztendőben is megtartotta az Iparos karácsonyt az Iparos Székházban.


Komáromi Mónika a Tükröm, Tükröm - A Tudatos Nő Kézikönyve címmel megjelent könyvéből ajánlott fel 5 példányt, melyet az Ipartestület Székházában lehet megvásárolni. Az könyvekből származó bevételt teljes egészében a Segédlevél Közhasznú Alapítvány részére ajánlotta fel adományként. Köszönjük önzetlen felajánlását!


 Belaruszt is érintik a szankciók és a gazdasági válság, ugyanakkor bíznak a békében és az együttműködési lehetőségekben magyar partnerekkel. Többek között erről is szó esett az első belorusz-magyar kereskedelmi fórumon Mosonmagyaróváron.


 Ezennel értesítjük Önt, hogy a Belorusz aluminíum- és acélipar, építőipar, vegyipar, az agrár- és az élelmiszerszektor meghatározó és jeles képviselői, valamint

a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület

 

Belorusz – Magyar kereskedelmi fórumot szervez,

 

amelyre tisztelettel meghívjuk!


A hagyományokhoz híven a Moson Vármegye Díj alapítói szeretnék a 2022. év legméltóbbjait díjazni.

A Moson vármegye Iparosa Díj a mesterek, vállalkozások és szolgáltatók legjobbjai részére szeretne nyilvánosságot, ezzel regionális közösségi elismerést és hatékonyabb kommunikációt nyújtani.  A díj az erkölcsi elismerés mellett egy olyan alkotás, amely hosszú évekre tanúsítja, a díjazott kiválóságát...


Indonéz–magyar kereskedelmi fórum helyszíne volt 2022 szeptember 27-én kedden délután a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület székháza. Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ az ipartestülettel együttműködve azt a célt tűzte ki a rendezvényével, hogy bemutassák az indonéz termékeket és üzleti lehetőségeket

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen, együtt szervezte meg az idei első véradást Mosonmagyaróváron, „Retro Véradás” megnevezéssel az Iparos Székházban, 2022. május 27-én. Az Ipartestület, a Magyar Vöröskereszt, és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezett, az immár ötödik véradásán figyelemre méltó létszámmal jelentek meg, a karjukat, a Magyar vérkészlet gyarapításáért nyújtó véradók, hasonlóan a korábbi ipartestületi székházban megrendezett véradásokhoz...


 A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület és a Segédlevél Közhasznú Alapítvány is szívesen tett eleget a meghívásnak, mely augusztus 13-ra szólt - a XII. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi Napra, ahol megtartották az idei Iparos Családi Napot is...
Megvalósult a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület Székházában (9200 Mosonmagyaróvár, Szent Imre u. 3.) az EU-s társfinanszírozásban működtetett „Digitalizálás és technológiai innováció szerepe a komplett tervezéstől az ajánlattételig” elnevezésű (GINOP-5.3.5-18-2019-00155 azonosítószámú) projektben megrendezésre került Regionális szakmai fórum.


 

Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, frekventált helyen kiadó a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tulajdonában levő 19 m2 alapterületű, földszinti, utcafronti külön bejárattal

iroda-üzlethelyiség,
távfűtéssel, egyedi villanyórával, műanyag nyílászárókkal.
A helyiség kiválóan alkalmas rendelőnek, irodai-üzleti, ügyvédi, könyvelői tevékenység végzésére is.


 Mosonmagyaróvár történelmi belvárosában, frekventált helyen kiadó a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tulajdonában levő 29 m2 alapterületű, földszinti, utcafronti külön bejárattal
iroda-üzlethelyiség,
távfűtéssel, egyedi villanyórával, műanyag nyílászárókkal.
A helyiség kiválóan alkalmas rendelőnek, irodai-üzleti, ügyvédi, könyvelői tevékenység végzésére is.


Pető Zsolt parasportoló támogatására fogtak össze barátai és ismerősei a Road KSE és a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület által létrehozott Segédlevél Közhasznú Alapítvány együttműködésében. Fél év alatt összejött több mint másfél millió forint, egy speciális kézi hajtású kerékpár ára...


Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphat azon önfoglalkoztató...


A tegnapi napon (2020. december 18. péntek 15.00) a Karolina Kórház udvarán átadásra került az a nagy értékű, modern, mobil egészségügyi berendezés, amelyet jószándékú magánemberek és iparosok, vállalkozók adományaiból vásárolt meg a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület.


Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke által kezdeményezett, 2020. június 09-én tartott válságkezelő rendezvény célja az volt, hogy miként hatott a COVID-19 világjárvány, szűkebb hazánk Mosonmagyaróvár és környéke gazdaságára-vállalkozásaira...

A projekt fő célja, hogy a konzorciumi partnerek együttműködésével felmérje három területen a digitalizálással járó ismeretek jelenlegi szintjét az épületgépészet területén, ezeket regionális és nemzetközi fórumokon is megvitassa és tananyagokat fejlesszen a célcsoport képzésére, majd pilot projekt keretében képzéseket valósítson meg és az egész folyamatról, eredményekről összefoglaló tanulmányt készítsen a kormányzat számára...


Köszönő levél

2020.06.04.

Ezúton szeretném megköszönni az Országos Vérellátó Szolgálat nevében a 2020. 05. 29. napján megrendezett véradásért tett erőfeszítéseiket, segítőkészségüket és elhivatottságukat!


Vízvezeték-szerelő nagyapja az építésnél, édesapja a tavalyi felújításnál segített társadalmi munkában, ezen a hosszú hétvégén pedig a festő-restaurátor unoka, Fodor Edina és párja, Karácsony Zsolt javították, retusálták felajánlásként a mosonmagyaróvári iparos székházban a rekonstrukció során talált szekkót, mely hirdeti: „Isten áldja a tisztes ipart”...


A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület tagja, Pap István felajánlotta, hogy üzlettársával és munkatársaival közösen kifestik a Karolina Kórház auláját. Egy közelmúltban megtartott elnökségi ülésen Winkler Károly, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület elnöke megkérdezte a vállalkozókat, hogy mivel tudnának segítséget nyújtani a kórháznak...

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkájának, az iparosságot jellemző céltudatosságának köszönhetően a 2017 november 10-én megrendezett „Iparos Székház Birtokbavételi Ünnepségen” visszakapta az iparos elődök által felépített székházát. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület a székházépület és ingatlanának felújítását saját erőből megkezdte, követve alapító elődei dicső példáját, és eme cél megvalósításáért felkérte tagságát és pártolóit, hogy csatlakozzanak a felújítás megvalósításához...